Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

U kan hier registreren voor onze maandelijkse nieuwsbrieven.

 

36 - 18/01/2018
35 - 14/01/2018
34 - 06/12/2017
33 - 08/11/2017
32 - 28/09/2017
31 - 31/08/2017
30 - 12/07/2017
29 - 01/06/2017
28 - 11/05/2017
27 - 06/04/2017
26 - 02/03/2017
25 - 31/01/2017
24 - 28/11/2016
23 - 21/10/2016
22 - 15/09/2016
21 - 29/08/2016
20 - 07/07/2016
19 - 06/06/2016
18 - 27/04/2016
17 - 01/04/2016
16 - 15/03/2016
15 - 11/03/2016
14 - 02/03/2016
13 - 19/02/2016
12 - 21/01/2016
11 - 17/12/2015
10 - 25/11/2015
9 - 24/11/2015
8 - 05/11/2015
Dag 3 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 30/09/2015
Dag 2 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 29/09/2015
Dag 1 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 28/09/2015
6 - 25/09/2015
5 - 09/09/2015
1 - 08/09/2015
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Actua
"Twee jaar plannen maken levert resultaat op dankzij Bossuyt"

Slagerij & Traiteur Verkindere-Verhelst is een gekend adres in de Blankenbergse Langestraat. Meer dan 40 jaar serveert de winkel al kwalitatief vlees, smakelijke bereidingen en zelfs volledige feestmenu’s. Maar vandaag is de winkel van Koen Verhelst en zijn echtgenote Nathalie veel meer dan een slagerij: “We hebben een assortiment dat ook groenten en fruit, brood en kaas en zelfs verse vis omvat. Onze recente herinrichting zorgt ervoor dat al die producten goed tot hun recht komen in een omgeving die ook ons ambacht en onze zorg voor kwaliteit uitstraalt.”Actua
myRentokil: online en realtime rapportering

Uw ongedierteplan altijd bij de hand - in één simpele muisklik

myRentokil is het online & realtime rapporteringsysteem van Rentokil waarmee u altijd en overal toegang hebt tot uw ongedierteplan. Alle lokazen en/of elektrische vliegenvangers worden nauwkeurig aangebracht op een plattegrond van uw bedrijf en opgeslagen op uw persoonlijke en beveiligde myRentokil website. Bij elke inspectie registreert onze servicemedewerker alles rechtstreeks in het systeem aan de hand van zijn zakcomputer. Hij noteert ook aanbevelingen die u helpen om problemen met ongedierte in de toekomst te vermijden. Op deze manier bent u steeds perfect op de hoogte van de stand van zaken en kunt u taken delegeren. Bovendien kunt u in myRentokil grafieken en rapporten genereren die u kunt voorleggen bij controles van het FAVV.

Voordelen van myRentokil:

- Een duidelijk dashboard met de door Rentokil getroffen maatregelen en de voortgang hiervan
- Een gedetailleerd overzicht van aanbevelingen dat inzicht geeft in de te nemen acties om risico's te verminderen
- Een zelf in te stellen rapportgenerator

Van expert tot expert

Meer informatie - www.rentokil.be/myrentokil - 0800 20 123

 Actua
“Amper vlees aan voor boer en slachthuis”: sector klaagt over commerciële druk

Het mag geen excuus zijn voor uitwassen zoals in Izegem, maar de commerciële druk op de slachthuizen is enorm volgens koepelorganisatie Febev. Nog geen 10% van de prijs van een steak gaat naar de slachter. Ook voor de boeren zit er amper vlees aan.
(Bron: HLN)Actua
Kritiek op vernieuwde voedingsdriehoek: 'Vlees gelijk stellen met snoep en chips is onverantwoord'

De nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen Febev vindt de vernieuwde voedseldriehoek 'simplistisch en ongenuanceerd'. Ook de Belgische associatie voor Meat Science and Technology (BAMST) en de federatie van de Belgische voedingsindustrie (FEVIA) hebben bedenkingen.Febev vindt vooral het onderscheid tussen de dierlijke producten (in de lichtgroene categorie), en rood, onbewerkt vlees (in de oranje categorie) onnodig. 'Alle afgeleide producten en verschillende soorten (van vis, gevogelte, kaas, enz.) lijken in dezelfde categorie als het basisproduct te zijn ondergebracht. Dezelfde nuance ontbreekt op vlak bewerkte (vlees)producten', argumenteert Febev. De federatie vraagt zich af of het voedingsmodel overeenkomt met de huidige wetenschappelijke inzichten..

(Bron: Knack.be)Actua
Lidl gaat vlees verkopen van leghaan

Lidl gaat leghanen verkopen. Deze dieren worden nu nog vergast en tot diervoer verwerkt op de dag dat ze uit het ei komen. Lidl heeft een contract van vijf jaar gesloten met kippenhouder Kipster uit Venray die de leghanen in 17 weken gaat vetmesten voor de verkoop, schrijft de Volkskrant zondag. Het Limburgse bedrijf Kipster maakt korte metten met de agrarische logica dat leghanen niet rendabel zijn. “Zolang de boer er maar een eerlijke prijs voor krijgt,” zegt Zanders, een van de initiatiefnemers achter Kipster tegen de Volkskrant. Lidl gaat van zijn leghanen burgers maken en die gaan net zoveel kosten als een biologische kipburger.
(Bron: Business Insider)Actua
"Vlaamse overheid geeft tegenstrijdig voedingsadvies"

Terwijl de Vlaamse overheid langs de ene kant een nieuwe voedingsdriehoek uitbrengt waarin gesuggereerd wordt om minder vlees te eten, lanceert ze tegelijk de ‘Week van de steak-friet’ en een campagne ter promotie van Belgisch rundsvlees. Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) ziet daarin “inconsequente, zelfs ronduit tegenstrijdige aanbevelingen voor de bevolking”. Ook onafhankelijk parlementslid Hermes Sanctorum heeft vragen bij de vleescampagne van VLAM.
Bron: VILT

 Actua
Vlees van de slager uit de automaat

Mensen die ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat of op zondag vlees willen kopen, kunnen daarvoor terecht  in Mere. Daar staat voor Slagerij Kris een vleesautomaat. “De producten worden met een robotarm opgehaald waardoor er geen risico is dat verpakkingen openscheuren.” Dat laatste is belangrijk aangezien er niet alleen charcuterie maar ook klaargemaakte bereidingen zoals spaghetti, lasagne, soep, puree en andere minder vaste voedingswaren te vinden zijn.

(Bron: HLN)Actua
Kritiek op vernieuwde voedingsdriehoek: 'Vlees gelijk stellen met snoep en chips is onverantwoord'

De nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen Febev vindt de vernieuwde voedseldriehoek 'simplistisch en ongenuanceerd'. Ook de Belgische associatie voor Meat Science and Technology (BAMST) en de federatie van de Belgische voedingsindustrie (FEVIA) hebben bedenkingen.Febev vindt vooral het onderscheid tussen de dierlijke producten (in de lichtgroene categorie), en rood, onbewerkt vlees (in de oranje categorie) onnodig. 'Alle afgeleide producten en verschillende soorten (van vis, gevogelte, kaas, enz.) lijken in dezelfde categorie als het basisproduct te zijn ondergebracht. Dezelfde nuance ontbreekt op vlak bewerkte (vlees)producten', argumenteert Febev. De federatie vraagt zich af of het voedingsmodel overeenkomt met de huidige wetenschappelijke inzichten.
(Bron: Knack.be)Actua
De omgekeerde voedseldriehoek: de slinger doorgeslagen volgens ABS

Het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ), een overheidsinstelling die moet waken over ons voedingspatroon, vond het nodig om de vertrouwde voedingsdriehoek waar u en ik mee opgegroeid zijn ondersteboven te gooien. Letterlijk. De ‘actieve’ voedingsdriehoek uit 1997 had een brede basis met daarin uitdrukkelijke verwijzingen naar het belang van voldoende beweging en daarenboven een plaats voor alle voedingsproducten die voorradig waren (en nog steeds zijn). Nu is er dus de omgekeerde driehoek met bovenaan de lijst plantaardige voeding, waar er meer van moet gegeten worden. Vlees, oliën en vetten en aanverwanten worden verbannen en men raadt aan om er minder van te eten. Bepaalde vleessoorten (varkensspek of vleeswaren) vallen buiten de voedingsdriehoek en worden beter “zo weinig mogelijk”gegeten en vallen voor het Instituut zelfs in de categorie van snoep, chips en ander snackfood.
(Bron: Landbouwleven.be)Actua
BV’s starten campagne na beelden: “Stop met vlees eten”

Een tiental bekende gezichten heeft een brief geschreven met daarin een oproep om geen  vlees meer te eten. “Dat is de énige manier om er zeker van te zijn dat er geen dieren moeten lijden voor een maaltijd.”
Bron: HLNBedrijven
Vion volgt elk stukje vlees

Sinds enkele jaren gooit Vion het over een heel andere boeg: het bedrijf heeft transparantie bijna tot kunst verheven. Met onder meer een online filmpje over het slachtproces van runderen en varkens laat de vleesverwerker zien dat hij niets te verbergen heeft. Minder in het oog springend is de switch van massabalans naar productbalans.
(Bron: VMT.nl)Entreprises
Exclusief aanbod voor speciaalzaken van Gran'Oliva en Gran'Tapas

De lekkerste Mediterrane specialiteiten van Gran’Oliva – Gran’Tapas zijn nu ook beschikbaar in kleinverpakking:

-          Kant-en-klaar (incl. warenwettelijke informatie)

-          Heerlijk vers met weinig olie

-          Pick & mix jouw favorieten

-          Handige portieverpakking

-          Ideale aanvulling van uw assortiment

-          Compleet Mediterraan gamma: 10 heerlijke variëteitenInternationaal
Verenigde Staten zet meer vlees af op wereldmarkt

De Verenigde Staten hebben in de eerste zeven maanden van dit jaar ruim 711.000 ton rundvlees geëxporteerd. Dat is 11% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De uitvoer van varkensvlees groeide eveneens met 11% naar 1,43 miljoen ton. Dat blijkt uit cijfers van de United States Meat Export Federation (USMEF).
(Bron: Boerderij.nl)Internationaal
Canadees vlees gaat EU-markt niet overspoelen

Het Ceta-handelsakkoord tussen Canada en EU biedt kansen voor kaasexporteurs. Ook komt meer vlees deze kant op. Maar de risico’s zijn beperkt. Het Ceta-vrijhandelsakkoord tussen Canada en de EU trad donderdag 21 september voorlopig in werking. Concreet: aan beide kanten verdwijnen bijna alle importheffingen en ontstaat betere markttoegang. “De extra export van kaas is een voordeel, maar daar staat extra import van Canadees varkens- en rundvlees tegenover”, stelt Klaas Johan Osinga van LTO Nederland.
(Bron: Boerderij.nl)Kort Nieuws
Nieuwigheden bij Willy Vanilli Concepts: meatballs

Willy Vanilli Concepts opende  op 25-26-27 september met Marc Van Caenegem een nieuwe showroom in  de Golflaan 67 in St Martens -Latem. Nieuw is het bakken van een vleesballetje op een stokje. De Meatballs gemaakt van gehakt, kip, veggi of vis  worden op een speciaal wafelijzeer gebakken zonder vetstof.

Handig om aan te bieden tijdens een happy hour, feestjes, recepties. Bovendien kunnen ze gedipt worden in sausjes.

Willy vanilli concepts is exclusief invoerder in België van dit wafelijzer. 

www.willyvanilli.com