Bossuyt_nl_0917

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

U kan hier registreren voor onze maandelijkse nieuwsbrieven.

 

31 - 31/08/2017
30 - 12/07/2017
29 - 01/06/2017
28 - 11/05/2017
27 - 06/04/2017
26 - 02/03/2017
25 - 31/01/2017
24 - 28/11/2016
23 - 21/10/2016
22 - 15/09/2016
21 - 29/08/2016
20 - 07/07/2016
19 - 06/06/2016
18 - 27/04/2016
17 - 01/04/2016
16 - 15/03/2016
15 - 11/03/2016
14 - 02/03/2016
13 - 19/02/2016
12 - 21/01/2016
11 - 17/12/2015
10 - 25/11/2015
9 - 24/11/2015
8 - 05/11/2015
Dag 3 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 30/09/2015
Dag 2 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 29/09/2015
Dag 1 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 28/09/2015
6 - 25/09/2015
5 - 09/09/2015
1 - 08/09/2015
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Dag 1 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015

CSB_nl_0717 Bossuyt NL 09-17
Actua
EUROBEEF - Slagers én junioren tillen Eurobeefvakwedstrijden naar nog hoger niveau!

Gisteren vond de eerste dag van Meat Expo 2015 plaats in Kortrijk.
De slagersbeurs wordt nu voor de eerste keer gelijktijdig met de bakkersbeurs Broodway georganiseerd.
De beurs duurt vier dagen, maar de eerste dag stond volledig in het teken van de dynamiek en interactie van de slagers en junioren, die deelnamen aan Eurobeef, Meesterschapswedstrijd en/of Junior Cup.

 


Veel cijfers zijn nog niet bekend, maar we tekenden in elk geval al op dat 157 slagers en junioren deelnamen aan de 14 verschillende ambachtelijke rubrieken.
Een aantal slagers nam eveneens deel aan de vier rubrieken van de Meesterschapswedstrijd.
Deze wedstrijd richt zich specifiek naar de promotie van het ambacht in de vleeswarenrubrieken ambachtelijke gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, salami en Parijse worst.

1200 wedstrijdproducten

Samen brachten de slagers, traiteurs en junioren 1200 vleesproducten binnen, waarvan 35 sierschotels op basis van vers vlees en koud buffet.
Vooral de vleesproducten op basis van lever, de ambachtelijke vleesproducten zoals kookworsten, vleesbrood en pastrami, én de bereide of ovenklare gerechten kenden een massaal succes.
Om de drie wedstrijden in goede banen te leiden, verleenden 100 juryleden en administratieve collega’s hun onbaatzuchtige medewerking aan deze punctueel uitstekend voorbereide wedstrijden.
Voor de eerste keer in de 43-jarige geschiedenis van de Eurobeefvakwedstrijden, vond de jurering ‘in het openbaar’ plaats. Elke bezoeker kon de juryleden van nabij aan het werk zien in hall 4.
Zo werd ook duidelijk hoe intensief en gedreven de juryleden individueel de producten qoteerden op uitzicht, samenstelling, geur en smaak.
Elk product werd met de grootste nauwkeurigheid geproefd, gekeurd en beoordeeld. Om de smaakpapillen de baas te blijven, was een glas water het heil van elk jurylid.

Productverfijning

Uit het relaas van enkele juryleden begrepen we dat de producten niet alleen kwalitatief op een zeer hoog niveau stonden, maar dat er ook veel aandacht was besteed aan afwerking, presentatie en productinnovatie.
Eurobeef 2013 was de geschiedenis al ingegaan als een topjaar in ambachtelijke innovatie op basis van vlees en vleeswaren. Ook de junioren lieten zich niet onbetuigd. Zij brachten prachtige sierschotels en vernieuwende vleeswaren op het platform van ambacht en beleving!

Enkele sfeerbeelden tonen u de creativiteit van het ambacht op Eurobeef.

  [Auteur en foto’s: eve]

 

Gouden Mes

Vandaag, maandag 28 september, vindt het “Gouden Mes” plaats tussen 13.30 u en 17 uur in hall 4.
Deze wedstrijd voor leerlingen van het 2de en 3de jaar leertijd slager-spekslager uit de middenstandsopleiding wordt onder auspiciën van Syntra Vlaanderen ingericht door Syntra West lesplaats Kortrijk en het Provinciaal Verbond der Slagers-Spekslagers West-Vlaanderen. De leerlingen bereiden vlees, van karkas tot toonbankklaar product en panklaar product, binnen de gestelde tijdslimiet.