Bossuyt_nl_0917

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

U kan hier registreren voor onze maandelijkse nieuwsbrieven.

 

31 - 31/08/2017
30 - 12/07/2017
29 - 01/06/2017
28 - 11/05/2017
27 - 06/04/2017
26 - 02/03/2017
25 - 31/01/2017
24 - 28/11/2016
23 - 21/10/2016
22 - 15/09/2016
21 - 29/08/2016
20 - 07/07/2016
19 - 06/06/2016
18 - 27/04/2016
17 - 01/04/2016
16 - 15/03/2016
15 - 11/03/2016
14 - 02/03/2016
13 - 19/02/2016
12 - 21/01/2016
11 - 17/12/2015
10 - 25/11/2015
9 - 24/11/2015
8 - 05/11/2015
Dag 3 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 30/09/2015
Dag 2 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 29/09/2015
Dag 1 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 28/09/2015
6 - 25/09/2015
5 - 09/09/2015
1 - 08/09/2015
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Dag 3 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015

CSB_nl_0717 Bossuyt NL 09-17
Actua
Dag 3 – Meat Expo 2015 - 29 september

Vandaag gaat de laatste dag in van de vakbeurs Meat Expo. Ondertussen zijn de laureaten bekend van de wedstrijden Eurobeef, Meesterschap en Junioren gekend!

[Auteur en foto’s: eve]

Seminarie Toekomst van de Slagerij

Gisteren vond het seminarie over de 'Toekomst van de slagerij plaats'. De sprekers Hendrik Dierendonck, Slagerij Dierendonck (St Idesbald), Atelier Dierendonck (Nieuwpoort), Carcasse (St Idesbald), Katrien Vangramberen, Slagerij Vangramberen (Boutersem), Didier Vandekerckhove, Slagerij Didier (Roeselare), Prof. Hubert Paelinck, KU Leuven, Sofie Bombeeck, Vlam, Karel Van Eetvelt, UNIZO, Ivan Claeys, Landsbond der Beenhouwers, Jean-Luc Pottier, Landsbond der Beenhouwers deelden zeer interessante inzichten met het publiek. Food & Meat brengt een verslag in het oktobernummer 2015 over dit gesprek.

 

 

Didier Van De Casteele wint zijn tweede Gouden Eurobeeftrofee én zijn derde Gouden Poem in 4 jaar tijd!

 

 

 

 

 

Op zondag 27 september 2015 vonden de Eurobeefvakwedstrijden, de Meesterschapwedstrijd voor slagers en de Junior-Cup voor jongeren plaats in Kortrijk Xpo, ter gelegenheid van de 15de editie van de vakbeurs Meat Expo. 800 inzendingen kwamen binnen van 157 gepassioneerde slagers en junioren. Gisterenavond vond de prijsuitreiking plaats. Opvallend veel jongeren zetten sterke prestaties neer.

 

 

 

Op de officiële proclamatie voorzag het protokol in een aantal toespraken. De voorzitter van Meat Expo, Dirk Dupont, bedankte alle laureaten voor hun inzet en aanwezigheid.  Hij vroeg een moment van stilte voor Jules Van Poel, die begin dit jaar overleed, en aan de basis lag van de Eurobeefvakwedstrijden.

 

Dag van de Ambachten

Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw en Maatschappelijke integratie, Willy Borsus, beklemtoonde het belang van de sector, die mee aan de top van de gastronomie staat. Hij stelde dat het beroep van beenhouwer beschouwd moet worden als een kunst, als een volwaardig cultureel feit. Hij spoorde de aanwezige laureaten ook aan om op 22 november 2015 deel te nemen aan de Dag van de Ambachten.

Beenhouwers vormen voor hem een belangrijke schakel in de tewerkstelling en in de creatie van nieuwe jobs.

Hij moedigde de slagers aan om de waarde van hun kennis te benadrukken en hun talenten en passie verder uit te dragen.

Om de daad bij het woord te voegen, lauwerde minister Borsus de vijf winnaars van de officiële Meesterschapwedstrijd, die vier jaar geleden werd ingericht, en onder het toezicht staat van het ministerie van Middenstand.

 

‘Beste’ beenhouwers en finalisten Meesterschapwedstrijd

Om de “beste” Belgische beenhouwer te kunnen worden, moet de slager zijn ambacht bewijzen in volgende productcategorieën: ambachtelijk gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, salami en Parijse worst.

Per rubriek dient minimum zilver (minimum 80%) te worden behaald. De 5 slagers met de beste totaalscore in de hoger vermelde rubrieken, verkrijgen dan de officiële titel van respectievelijk eerste, tweede en derde slager van België 2015.

De twee andere laureaten mogen zich vereerd voelen met de titel van “finalist van de officiële Meesterschapwedstrijd voor slagers van België 2015”.

 

Nadat de voorzitters van de Landsbond, Ivan Claeys en Jean-Luc Pottier en de wedstrijdvoorzitter Etienne De Vleminck hun lof hadden uitgesproken over het slagersvakmanschap en de deelname van zoveel jongeren aan de vakwedstrijd voor de Junior-Cup, kon de prijsuitreiking beginnen.

 

Laureaten Meesterschapwedstrijd

1ste beenhouwer van België: Erwin Mertens, Leuven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2de beenhouwer van België: Thomas Gritten, Sankt Vith

3de beenhouwer van België: Filip Vermeulen, Sleidinge

Finalist: Jeroen en Lieven Van de Velde, Evergem

Finalist: Didier Van De Casteele, Gent

 

Winnaars Meesterschapwedstrijd per rubriek

Rubriek ambachtelijk gekookte beenham: Filip De Cock

Rubriek ambachtelijke rauwe beenham: Erwin Mertens

Rubriek salami: Jeroen en Lieven Van de Velde

Rubriek Parijse worst: Thomas Gritten

 

Laureaten van de 14 verschillende rubrieksprijzen

Schotel vers vlees: Marc Vermeersch

Schotel koud buffet: Bruno Devillez

 Ambachtelijke kookham: Didier Van De Casteele

Ambachtelijke gezouten ham: Bruno Devillez

Ambachtelijke gezouten vleeswaren met uitzondering van ham: Ludo Van Hoorenbeeck

Ambachtelijke vleesproducten: Ward Blanckaert

Ambachtelijke leverbereidingen: Kurt Van de Winkel

Ambachtelijke droge worst: Stephane Marchand

Ambachtelijk vleesproduct op basis van bloed: Erwin Mertens

10.Ambachtelijk vleesproduct op basis van gevogelte: Jelle Van Quaethem

11.Ambachtelijke geleibereidingen: Filip De Cock

12.Bereide of ovenklare gerechten: Maxime Schmitz

13.Salades op basis van vlees: Josué Deleu

14.Innovatief product op basis van vlees: Stephane Marchand

 

Speciale ereprijzen

Beker van de Landsbond als bekroning voor de meest verdienstelijke schotel vers vlees inzake promotie, door originaliteit, creativiteit en finesse: Marc Vermeersch

Beker van Meat Expo voor de schotel koud buffet, die uitmuntte in originaliteit, creativiteit, afwerking en finesse: Bruno Devillez

Beker van de Grootorde der Belgische Slagers voor het bereid gerecht dat uitmunt door originaliteit, creativiteit, afwerking en finesse: Maxime Schmitz

 

Hoofdvogels

Gouden Poem

De Gouden Poem wordt gewonnen door de persoon, die in de rubriek ambachtelijke kookham, ambachtelijk gezouten ham of ambachtelijk gezouten vleeswaren, ambachtelijk vleesproduct en ambachtelijk vleesproduct op basis van lever het hoogst aantal punten behaalde: Didier Van De Casteele, Gent

Gouden Eurobeeftrofee: Didier Van De Casteele, Gent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilveren Eurobeeftrofee: Andreas Decruyenaere, Mortsel

Bronzen Eurobeeftrofee: Kurt Van de Winkel, Lochristi

 

JUNIOR CUP 2015

 

Winnaar: Jenthe Dewolf, Brasschaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schotel vers vlees: Kevin Freson

Schotel koud buffet: Brecht Van de Kerckhove

Ambachtelijke kookham: Brecht Parmentier

Ambachtelijke gezouten ham: Anthony Gadeyne

Ambachtelijke gezouten vleeswaren met uitzondering van ham: Kevin Catteau

Ambachtelijke vleesproducten: Brecht Parmentier

Ambachtelijke leverbereidingen: Kevin Freson

Droge worst: Kevin Freson

Ambachtelijk vleesproduct op basis van bloed: Bram Derijcke

Ambachtelijk vleesproduct op basis van gevogelte: Kevin Freson

Geleibereidingen: Lukas Maes

Bereide of ovenklare gerechten: Brecht van de Kerckhove