Nieuws thema's

Actua
Agenda
Algemene intro
Bedrijven
Beurzen
Boeken
Publicaties
Catering & Distributie
Demonstraties
Eurobeef
Verenigingen - Federaties
Web
Wedstrijden
Gouden Mes
Onderwijs - Opleiding
Forum
Enquête
Hygiëne
Internationaal
Kort Nieuws
Onderzoek & Trends
Oproep
Paardenvleesschandaal
Randnieuws
Rechtzetting
Reünie
Streekproducten
Seminarie
Tavola
Varkenscrisis
Vakwedstrijden
Vers Vlees
Voedingsindustrie
Voedselveiligheid
Wetgeving
Entreprises
Associations - Fédérations
Salons
Salons Professionnels
Séminaire
Livres
Publications
Démonstrations
Concours
Concours Professionnels
Hygiène
En bref
Enseignement - Education
Formations
Recherche - Tendances
Retail
Appel
Action
Produits régionaux
Dans les coulisses
Législation
Entreprises
Catering & Distribution
Internationaal
International
Nouvelles périphériques
Gezondheid
Santé
L'industrie alimentaire
Viande fraîche
Vakbeurzen
Onderzoek
Recherche
Distributie
Distribution
Slachthuizen
Abattoirs
Vleeswarenfabrieken
Fabriques de charcuteries
Landbouw - Slagers
Agriculture - Bouchers
Duurzaamheid
Durabilité
Charcuterie
Vleespromotie
Promotion viande
Event
Snelrestauratie
Restauration rapide
Vlees
Viande
Voedingspatroon
Modèle alimentaire
Economie
Techniek
Technique

Laatste berichten

Bedrijven

Aoste lanceert vegetarisch broodbeleg

08/05/2018

Opmerkelijk: charcuteriemerk Aoste lanceert een gamma vegetarische producten voor op de boterham. Het wil binnen enkele jaren zelfs de grootste aanbieder van vegetarische alternatieven in België worden. Onder de naam ‘Le Végétarien’ breidt het zijn gamma uit met vijf vegetarische varianten voor op de boterham: Nature, Tuinkruiden, Curry, Gemengde groenten en Méditerranée. De nieuwe recepten, op basis van eiwitten, zijn een bron van proteïnen en hebben een beperkt verzadigd vetgehalte (gemiddeld 1,5%) door het gebruik van zonnebloemolie. Volgens Aoste heeft ‘Le Végétarien’ echter de kenmerkende smaak van het merk. “De typische volle smaak waarvoor Aoste bekend staat, wordt verzekerd door de combinatie van fijne tuinkruiden en randjes van pittige curry of mediterraanse kruiden”, klinkt het.

Bedrijven

Une seconde boucherie

08/05/2018

Qui habite à Houffalize connaît bien la vitrine alléchante de la boucherie Philippe… Avec l’envie de faire découvrir leurs spécialités artisanales au plus grand nombre, Olivier et Hasna Glaude s’implantent aujourd’hui à Bastogne!

Bedrijven

De blockchain van de kip en het ei

08/05/2018

Voor velen is blockchain synoniem met bitcoin. Maar de technologie leent zich ook voor andere toepassingen dan cryptogeld. Binnenkort toont ze je precies waar je eieren vandaan komen.


West-Vlaamse slagers lanceren zes nieuwe West-Vlaamse streekproducten

08/05/2018

 

Tijdens de Avond van de West-Vlaamse Slager  op maandag 6 mei stelden 100% West-Vlaams en het Provinciaal Verbond der Beenhouwers zes innovatieve slagerijproducten voor aan de West-Vlaamse slagers. Binnen een paar weken liggen de eerste lekkernijen ontwikkeld door drie West-Vlaamse slagerijscholen, Syntra West, TA Diksmuide en Ter Groene Poorte, in de toonbank van de deelnemende ambachtelijke slagerijen.


Opnieuw miljoenenverlies voor Makro

07/05/2018

Ondanks een zware herstructurering en miljoeneninjecties van zijn Duitse moederbedrijf, blijft Makro verlies maken. De keten is met zijn grote winkels buiten de stad in hetzelfde bedje ziek als Carrefour.


Aldi renoveert en paatst "vers" voorop

07/05/2018

Op 27 april  opende in Nevele een van top tot teen vernieuwde Aldi. Als een van de eersten in Vlaanderen, kunnen de inwoners van Nevele genieten van een nieuw concept. De winkelketen zet voortaan in op een aangename winkelervaring en verse producten zoals brood, groenten en fruit.


450 jobs gaan verloren bij Mestdagh

07/05/2018

De Mestdagh groep heeft op 7 mei 2018  zijn strategische plan voorgesteld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Dat voorziet een commercieel herstelplan, belangrijke investeringen en kostenverlagingen. In totaal worden er 450 job geschrapt en wordt er geen enkel winkel gesloten of in franchise gegeven. 


Slachthuizen gaan door moeilijke periode

04/05/2018

De Belgische slachthuizen kwamen de voorbije maanden doorgaans alleen maar met schandalen in het nieuws. Maar hoe oogt het financieel-economische plaatje van de sector? Om dat te weten, bekeken we de balansen van de bedrijven, want het wereldje houdt de kiezen het liefst op elkaar geklemd. De analyse oogt niet fraai: overcapaciteit, vaak amateurisme, en weinig riante cijfers.


5 tot 20 mei: veertiendaagse van het Belgisch rundvlees ‘Varieer met smaak. Rundvlees van bij ons.’

03/05/2018

Van 5 tot 20 mei zetten VLAM en APAQ-W het Belgisch rundvlees in de kijker tijdens de veertiendaagse van het rundvlees. Dit gebeurt door middel van proeverijen met een foodtruck en met degustaties op de verkooppunten.