Nieuws thema's

Actua
Agenda
Algemene intro
Bedrijven
Beurzen
Boeken
Publicaties
Catering & Distributie
Demonstraties
Eurobeef
Verenigingen - Federaties
Web
Wedstrijden
Gouden Mes
Onderwijs - Opleiding
Forum
Enquête
Hygiëne
Internationaal
Kort Nieuws
Onderzoek & Trends
Oproep
Paardenvleesschandaal
Randnieuws
Rechtzetting
Reünie
Streekproducten
Seminarie
Tavola
Varkenscrisis
Vakwedstrijden
Vers Vlees
Voedingsindustrie
Voedselveiligheid
Wetgeving
Entreprises
Associations - Fédérations
Salons
Salons Professionnels
Séminaire
Livres
Publications
Démonstrations
Concours
Concours Professionnels
Hygiène
En bref
Enseignement - Education
Formations
Recherche - Tendances
Retail
Appel
Action
Produits régionaux
Dans les coulisses
Législation
Entreprises
Catering & Distribution
Internationaal
International
Nouvelles périphériques
Gezondheid
Santé
L'industrie alimentaire
Viande fraîche
Vakbeurzen
Onderzoek
Recherche
Distributie
Distribution
Slachthuizen
Abattoirs
Vleeswarenfabrieken
Fabriques de charcuteries
Landbouw - Slagers
Agriculture - Bouchers
Duurzaamheid
Durabilité
Charcuterie
Vleespromotie
Promotion viande
Event
Snelrestauratie
Restauration rapide
Vlees
Viande
Voedingspatroon
Modèle alimentaire
Economie
Techniek
Technique

Laatste berichten

Algemene intro

Greenpeace lance une campagne mondiale pour faire baisser la consommation de viande

11/03/2018

Greenpeace a lancé ce samedi après-midi depuis la place Sainte-Catherine à Bruxelles une campagne mondiale visant à faire diminuer la consommation de viande de moitié d'ici 2050. Une telle réduction ne serait pas seulement bénéfique pour la santé humaine et le bien-être animal, mais également pour l'environnement. Greenpeace estime que trop de viande est consommée actuellement en Belgique, qui de plus est de provenance industrielle. Cette campagne résonne avec l'actualité, en plein scandale Veviba.

Algemene intro

Terugroeping van gehakt vlees in het kader van de tracering uitgevoerd op de producten met mogelijk risico van bij VEVIBA

11/03/2018
Na het persbericht van eerder vandaag kan het FAVV reeds volgende aanvullende informatie geven. Et Agentschap heeft maatregelen genomen om de consumenten te beschermen en roept gehakt vlees terug dat aan consumenten werd verkocht. Dit gehakt vlees...

Dinsdag 6 maart 2018: sluiting van het vleesverwerkingsatelier en het koelhuis VEVIBA in Bastenaken

11/03/2018
 

Slachthuis Adriaens: conform wetgeving

11/03/2018

Naar aanleiding van het VEVIBA dossier dat momenteel door het FAVV wordt onderzocht, wil slachthuis Adriaens uit Zottegem verduidelijken dat zij hierbij niet betrokken zijn. Op woensdag 07/03 werd bij alle slachthuizen die onderdeel uitmaken van de groep Veviba, waaronder slachthuis Adriaens, de diepvriezer verzegeld.Slachthuis Adriaens kreeg ook onmiddellijk extra controle op de manier waarop het bloedvlees (grondstof voor CAT III) wordt verwerkt. Deze controle en staalnames door het FAVV bevestigen dat bij Slachthuis Adriaens alle procedures perfect worden toegepast en dat het werk in de snijzaal volledig conform de wetgeving inzake voedselveiligheid wordt uitgevoerd.


Rony Lekens uit Ursel stopt ermee

28/02/2018

Ursel is in diepe rouw nu beenhouwer Rony Lekens na 46 jaar een punt heeft gezet achter zijn slagerscarrière. Voor zijn gehakt en preparé reden velen enkele kilometers om. De man geeft zijn recepten wel door aan zijn opvolger.


Slagers maken dankbaar gebruik van flexi-jobs

28/02/2018

Sinds 1 januari mogen ook gepensioneerden een flexi-job uitoefenen en dat systeem miste zijn start niet: na één maand zijn er al 1.172 gepensioneerden aan de slag.

Al bijna 1.200 gepensioneerden verdienen vandaag een centje bij via een flexi-job, en dat terwijl het systeem voor hen nog maar pas is ingevoerd. Sinds begin dit jaar kunnen ook handelaars (bakkers, slagers, winkels, kappers,...) een flexi-jobber inzetten, en dat kan voortaan dus ook een gepensioneerde zijn.


Slagerij Verstappen gaat op tournee

28/02/2018

Koen Brughmans en Luc Verstappen trekken rond naar dorpen zonder eigen slagerij. Ze zijn gestart in Viersel. Luc Verstappen uit Sint-Lenaarts kwam op het idee om een marktwagen aan te kopen en er mee op pad te gaan naar dorpen waar geen slagerij is.

 “Of het echt zal aanslaan, moet natuurlijk nog blijken, maar het leek ons het proberen waard”, glimlacht Luc Verstappen. “Een klein jaar geleden vernieuwden we al onze winkel in Sint-Lenaarts en nu wilden we onze grenzen eens verleggen.” In de Antwerpse regio is de marktwagen met verse vleeswaren op maandag te vinden in Viersel (aan het parochiecentrum), op donderdag in Massenhoven (aan de kerk) en op zaterdag in Kalmthout. Er wordt trouwens verder gespeurd naar opportuniteiten in andere gemeentes.