Bossuyt_nl_0917

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

U kan hier registreren voor onze maandelijkse nieuwsbrieven.

 

33 - 08/11/2017
32 - 28/09/2017
31 - 31/08/2017
30 - 12/07/2017
29 - 01/06/2017
28 - 11/05/2017
27 - 06/04/2017
26 - 02/03/2017
25 - 31/01/2017
24 - 28/11/2016
23 - 21/10/2016
22 - 15/09/2016
21 - 29/08/2016
20 - 07/07/2016
19 - 06/06/2016
18 - 27/04/2016
17 - 01/04/2016
16 - 15/03/2016
15 - 11/03/2016
14 - 02/03/2016
13 - 19/02/2016
12 - 21/01/2016
11 - 17/12/2015
10 - 25/11/2015
9 - 24/11/2015
8 - 05/11/2015
Dag 3 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 30/09/2015
Dag 2 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 29/09/2015
Dag 1 Nieuwsbrief - Meat Expo 2015 - 28/09/2015
6 - 25/09/2015
5 - 09/09/2015
1 - 08/09/2015
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
CSB_nl_0717 Bossuyt NL 09-17
Actua
Keurslager Ivan en Viviane kiest voor Bossuyt Shop Interiors

Wie binnenstapt bij Keurslager Ivan & Viviane in Nieuwenhove, krijgt meteen het water in de mond. Een grote, uitnodigende toog vol lekkers is de blikvanger. “En dat was ook de bedoeling. We wilden geen klassieke beenhouwerij maar een hedendaags concept”, glimlacht slager Ivan Lefever. “Die toog is onze etalage. Mensen moeten kunnen zien wat je te bieden hebt. Hoe meer je kunt tonen, hoe meer de klanten kopen. Dat merken we ook echt in onze nieuwe slagerij.”

 

Design

In zes maanden tijd kreeg het echtpaar zo een gloednieuwe zaak met een aantrekkelijke winkel en een comfortabel atelier dat aan alle hygiënevereisten voldoet. “De reacties van klanten en collega’s zijn enthousiast en zelf voelen we ons hier echt thuis. Een grotere omzet halen was voor ons geen doel op zich. Maar we zien effectief dat nu het drukker is en dat we meer verkopen. We hebben zelfs al extra personeel in dienst genomen sinds de opening.”

Creation

Ivan Lefever is dan ook een tevreden slager: “Ik ben opgetogen over het resultaat en vooral ook over de aanpak en de samenwerking met de mensen van Bossuyt. Alles is vlot en volgens plan verlopen en de zaken zijn tot in de details netjes afgewerkt. Natuurlijk duikt er onderweg wel eens een probleempje op, dat kan niet anders. Maar we hebben dat steeds in goed overleg weten op te lossen. En met het resultaat dat we vandaag hebben, is dit de investering meer dan waard geweest.”



Actua
Zoek niet verder: dit is de beste hamburger van het land

De beste hamburger van België wordt gemaakt door een Zwevegemse keurslager. Carl Vermeersch ontving voor zijn eigen stukje vlees de Kristallen Kroon. “Sinds de overwinning verkopen we tien tot vijftien keer zoveel hamburgers als voordien”, zegt Carl Vermeersch die de keurslagerij uitbaat in de Otegemstraat in Zwevegem.  De wedstrijd van de Keurslager wil het ambachtelijk vakmanschap van de keurslagers in de schijnwerpers plaatsen.
(Bron: Het Nieuwsblad)



Actua
Hoe herken je een echte Ardense worst?

Ardense worst is een beschermd streekproduct, heeft de Europese Commissie beslist. De worst mag alleen gemaakt worden in de Belgische Ardennen, dus in de provincies Luxemburg, Namen en Luik. Maar dat is niet de enige voorwaarde. Europa beschrijft tot in het kleinste detail wat een Ardense worst echt Ardense worst maakt.
(Bron: vrt NWS)



Actua
Belgische rundvee- en varkensstapel gedaald in 2017

Zowel de rundvee- als de varkensstapel is in 2016 teruggelopen. Het totaal aantal koeien, melk- en vleesvee samen, is voor heel België gedaald met 3,9 procent tot 2,45 miljoen dieren. In Vlaanderen is de daling beperkter (-3%) dan in Wallonië (-5%). Bij onze zuiderburen daalt zowel het aantal vlees- als melkkoeien behoorlijk, in Vlaanderen gaat het vooral om vleesvee. Ook het aantal varkens loopt terug. België telt vandaag 6,01 miljoen varkens, terwijl dat er vorig jaar nog 6,18 miljoen waren. Dat is een daling van 2,6 procent op een jaar tijd.
(Bron: Vilt)



Actua
“Onze krekels veroveren Europa en de wereld”

“Voor hetzelfde aantal proteïnen als een koe, heeft een krekel 25 keer minder voedsel nodig, 300 keer minder water en produceert ze 60 keer minder CO2.” Aan het woord is Nikolaas Viaene, bio-ingenieur en werknemer bij Little Food. Het bedrijfje in de Brusselse havenbuurt mag zich al de grootste Europese producent van eetbare krekels noemen, maar ziet de toekomst nog grootser.
(Bron: Metro)



Actua
Vleesconsumptie daalt het snelst in België

België is het land waar in West-Europa de vleesconsumptie het snelst daalt. Tussen 2012 en 2016 is de vleesconsumptie in België met 16,7 procent gedaald. In de hele Europese Unie was dat slechts 1,4 procent. Door die sterke daling komt België ook meteen onderaan het lijstje op vlak van vleesconsumptie in West-Europa. Per persoon wordt er in België nu 71 kilogram vlees geconsumeerd. Finland komt met 74 kilo nog het dichtste in de buurt, terwijl in Nederland (79 kilo), Duitsland (88 kilo) en Frankrijk (91 kilo) fors meer vlees wordt gegeten. Dat blijkt uit de cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI. De cijfers van AMI wijken wel iets af van die van de FOD Economie, die spreekt over een daling van 10,6 procent sinds 2012 en een consumptie van 78 kilogram per Belg. Dat is echter nog steeds een veel grotere daling dan in de omliggende landen. Volgens Nena Baeyens van de vegeta­riërsorganisatie EVA is die sterke daling te danken aan het stijgend aantal vegetariërs en flexitariërs in ons land.
(Bron: Retaildetail)



Actua
Vleesvervangers effenen het pad voor flexitariër

Dat vleesvervangers volop inzetten op herkenning verlaagt voor heel wat consumenten de drempel om voor een flexitarische levensstijl te gaan, eentje waarbij je vlees of vis enkele keren per week links laat liggen. “Zie het als een aanmoediging, eerder dan een misleiding”, aldus EVA vzw, dat tegelijk ook wijst op de culturele vleesfixatie. Knack berekende ondertussen dat de sterke daling van onze vleesconsumptie vooral te danken is aan een grote groep consumenten die minder vlees eet, eerder dan aan de kleine groep vegetariërs en veganisten.
(Bron: Vilt)



Actua
Waarom u binnenkort meer moet betalen bij uw bakker, slager en in de winkel

Als u binnenkort naar de bakker, slager of winkel trekt, kan het best zijn dat u iets dieper in uw geldbuidel moet tasten. Reden: een tekort aan eieren door de fipronilcrisis. Door die crisis werden massaal veel eieren vernietigd. Dat zorgt er echter ook voor dat de huidige eierprijs dubbel zo hoog als normaal ligt, zo meldt De Tijd. Bij bakkerleverancier La Lorraine en Continental Foods, dat de sauzen van Devos & Lemmens produceert, voelen ze het tekort als erg nijpend aan.
(Bron: Gazet van Antwerpen)



Actua
“We zijn altijd op zoek naar slagers”

Wie vandaag een opleiding tot slager volgt, heeft morgen zo goed als zeker werk.”Dat zegt Jean-Marc Verwee van Verso Food, dat instaat voor de slagers van Budgetslager, Vleesmeesters en De Beenhouwerij van AD Delhaize. Het knelpuntberoep blijft een probleem, ook al omdat er nog steeds weinig jongeren afstuderen als slager. “De uren zijn nochtans best in orde en het is nog goed betaald ook.”
(Bron: Het Belang van Limburg)



Actua
Vader en zoon erkend als ambachtelijk slager

Geert Delbaere en zijn zoon Joran kregen deze week erkenning als ambachtelijke slagers. Vader en zoon runnen de slagerij Delbaere in de Meulebeeksesteenweg in Tielt. “Dit is een mooie erkenning voor ons werk”, klinkt het.
(Bron: Het Nieuwsblad)



Catering & Distributie
Delhaize lanceert vier "pure" bereide maaltijden in samenwerking met Pascale Naessens

Al bijna 20 jaar doet Delhaize geregeld een beroep op de talenten van hedendaagse chef-koks en experts. Momenteel zijn er 9 chefs die actief meewerken aan de realisatie van schotels, onder hen Yves Mattagne, Sergio Herman en Peter Goossens. Delhaize voegt Pascale Naessens nu toe aan dat lijstje. Het gezondheidsicoon heeft speciaal voor Delhaize vier kant-en-klare maaltijden ontwikkeld.



Internationaal
Nederlandse vleesconsumptie stagneerde in 2016

Na een jarenlange daling van de vleesconsumptie aten de Nederlanders in 2016 voor het eerst sinds 2009 weer iets meer vlees. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en onderzoek van Wageningen Universiteit in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo (uitgedrukt in bruto karkasgewicht, nvdr.) vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Varkensvlees heeft daarin het grootste aandeel, gevolgd door pluimvee- en rundvlees.
(Bron: Vilt)



Internationaal
Veggieburgers steeds gezonder, zegt Nederlandse Consumentenbond

Volgens de Nederlandse Consumentenbond bevatten vegetarische burgers min of meer dezelfde hoeveelheden eiwit en ijzer als vlees. Dat leidt de Consumentenbond van onze noorderburen af uit een onderzoek naar 36 vegetarische burgers, dat aantoonde dat vleesvervangers niet enkel steeds gezonder maar ook steeds lekkerder worden.
(Bron: Het Nieuwsblad)



Internationaal
Chinezen kweken de eerste light varkens

Chinese wetenschappers hebben varkens ontwikkeld waarvan het vlees minder vet bevat. De doorbraak zou de landbouw efficiënter maken en het welzijn van de dieren kunnen verbeteren. In de supermarkt de keuze hebben tussen normaal varkensvlees en een vetarme variant, de keuze is niet langer een verre toekomst. Een Chinees onderzoeksteam heeft met behulp van genetische manipulatie een varkensras gekweekt dat minder vet bevat en op jonge leeftijd meer overlevingskansen heeft.
(Bron: Vilt)



Internationaal
Wat doet brexit met landbouwhandel tussen VK en EU?

Hoe groot is de impact van de brexit op de agri-food handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie? Dat is de centrale vraag in een nieuw rapport van het Europees Parlement. En hoe ziet de landbouwhandel eruit als die terugvalt op de huidige regels van de Wereldhandelsorganisatie? Het rapport voorspelt een sterke terugval van de handelsstromen, vooral dan voor vlees en zuivel. Vooral Ierland zou er wel eens erg bekaaid vanaf kunnen komen, maar ook voor ons land staat er heel wat op het spel.
(Bron: Vilt)



Internationaal
Kunnen vegetarische kippenblokjes niet gewoon sojablokjes heten?

Wie in Nederland de Gerookte speckjes of Gehacktballen van het merk De Vegetarische Slager koopt, moet zich geen illusies maken: er zit geen enkel stukje vlees in verwerkt. Toch is het blijkbaar net die illusie die vleesetende twijfelaars over de streep moet trekken door een alternatief aan te bieden dat zo min mogelijk als alternatief smaakt en voelt. Die misleidende etiketten zorgden al langer voor gemor bij de Nederlandse vleessector en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaf het bedrijf eerder deze maand een tik op de vingers. Nu blijkt echter dat de waarschuwing van NVWA enkel op de website sloeg en niet op de winkelrekken, waar de Speckjes en het Gehackt dus gewoon blijven liggen.
(Bron: De Morgen)



Randnieuws
Ghee: het nieuwe wondervet?

Voedingshypes komen en gaan. Een van de nieuwste hypes is ghee, ook wel de 'Ayurvedische wonderboter' genoemd.   Ghee is een van oorsprong Indiase vorm van geklaarde boter. Ghee wordt in India onder andere gebruikt voor frituren en braden, en het wordt in de Aziatische keukens ook gebruikt om rijst en curries op smaak te brengen. Ghee kan probleemloos tot ca. 250 graden verhit worden. Dat maakt het zeer geschikt om bijvoorbeeld vlees of vis aan te bakken of om te wokken.
(Bron: Gezondheid.be)