Gouden Tavola bekroont innovatieve producten

Op 20 februari werden de Gouden Tavola's uigereikt in Korrijk. Deze tweejaarlijkse prijs - verbonden aan de beurs Tavola - bekroont de meest opmerkelijke productinnovaties van 2018 in vier categorieën. Ontdek de selectie van de professionele jury. De winnaars zijn: 

 • Gouden Tavola Retail 2018: Socca Chips – Lambert J.L. Ets.


 • Socca is een typisch mediterraans gerecht uit Nice. De chips van chef Luc Salsedo danken hun unieke smaak aan de basis van kikkererwtenbloem. 100% natuurlijke ingrediënten, glutenvrij en vegan.
  >  Lambert J.L. Ets. – stand 151 – www.jllambert.com

 

 

 • Gouden Tavola Retail 2018: Socca Chips – Lambert J.L. Ets.
  Socca is een typisch mediterraans gerecht uit Nice. De chips van chef Luc Salsedo danken hun unieke smaak aan de basis van kikkererwtenbloem. 100% natuurlijke ingrediënten, glutenvrij en vegan.
  >  Lambert J.L. Ets. – stand 151 – www.jllambert.com

 

 • Gouden Tavola Delicatessen 2018: Barista – Kaasboerderij ‘t Groendal


 • In de kaasproductie wordt er gebruik gemaakt van assen, als een natuurlijke barrière voor schimmels en bacteriën. Het unieke aan deze kaas is dat er geen assen, maar gemalen geroosterde koffie wordt gebruikt. Dit resulteert in een halfharde kaas met subtiele koffietoets en opmerkelijke zwartgrauwe natuurkorst.
  Kaasboerderij ’t Groendal – stand 487-E – www.tgroendal.be

 

 • Gouden Tavola Foodservice 2018: Terrines Gourmandes – Belberry Preserves


 • De Terrines Gourmandes van Belberry zijn heerlijke bereidingen op basis van fruit, ui, wijn of graanmosterd. Ze zijn makkelijk portioneerbaar en zijn de perfecte afwerking, van amuses tot dessert. Zes unieke smaken zijn beschikbaar: Rode Ui & Framboos, Wilde Citroen, Bittere Sinaasappel, Paarse Vijg, Sauternes Wijn en Graanmosterd.
  Belberry Preserves – stand 177 - www.belberry.com

 

 • Gouden Tavola Traiteur 2018: Friseline – BelOrta


 • Na twintig jaar verschillende soorten andijvie op natuurlijke manier te kruisen, ontstond deze nieuwe soort die uitgesproken anders is. Het is een frisse en krokante groente die zo aantrekkelijk is door haar eenvoudige bereiding. Deze nieuwe slasoort heeft een mooie gele kleur, gekartelde bladeren en een verfijnde smaak die perfect is voor zowel alledaagse gerechten als speciale gelegenheden.
  >  BelOrta – stand 116 - www.belorta.be

 •  

 •  

eg

NOMINATIES GOUDEN TAVOLA RETAIL

Eerste nominatie retail

 

Vegan roggedesem broodjes met min 35% groenten, klaar om te toasten.

 

Fazer heeft deze broodjes ontwikkeld na internationaal marktonderzoek ivm het dalend broodverbruik bij Millenials. Deze broodjes zijn rijk aan vezels en hebben een heel hoog convenience gehalte. Het unieke is dat 1/3 van de bloem is vervangen door groenten. De broodjes zijn beschikbaar in 2 smaken: rode biet & wortel met 35 % groenten en wortel & pastinaak met 38% groenten. De 6% volkoren roggedesem zorgt voor de volle smaak en vezels. De broodjes zijn afgebakken, voorgesneden en handig verpakt in een gaspack, de consument hoeft die enkel nog te toasten. Convenience van de hoogste plank.

Meer info: Nordic Baking & Cookin

 

Tweede nominatie retail (ex-aequo) retail

Barbecue-innovatie met extra smaaksensatie

 

Heerlijke wrap van malse kip & groenten met wereldsmaken, gewikkeld in een dun houten jasje. Een eeuwenoude bereidingswijze op open houtvuur wordt vertaald naar de moderne gas- & houtskoolbarbecues. Het hout beschermt de wrap en zorgt ervoor dat het product mals en sappig blijft. Door de hitte gaat het hout smeulen en geeft op deze manier een fijne rooksmaak. De wrap bestaat uit sappige malse kippenreepjes, lekkere kruiden en verse groenten, gewikkeld in een hartige pannenkoek. Een streling voor het oog, zowel op de barbecue als op het bord. Beschikbaar in 3 wereldsmaken: Italian, Mexican & Oriental

Mer info: Chicken Masters f Belgium

 

 

 

Tweede nominatie retail  (ex-aequo) retail

 

Gedaan met die plakkende vis op de BBQ

 

Op de barbecue wordt vis steeds benadeeld tegenover vlees. Met deze twee innovaties kan de consument ook lekkere visgerechten klaarmaken op de barbecue. Door de vis beter te beschermen, krijg je een perfect afgewerkt product. Het eerste concept bestaat uit 3 type satés: vis saté in een jasje van Nori, Courgette of gerookt spek. Een tweede innovatie is de zogenaamde Wrap in Wood. Dit houten omhulsel geeft de vis de tijd om langzaam te garen op de barbecue, zonder enig verlies. Dit product wordt voorgesteld op 4 verschillende wijzen. (tortilla wrap - Zalm wrap - Kabeljauw wrap - scampi wrap)

 

 

 

 

GOUDEN TAVOLA DELICATESSEN

 

1ste nominatie delicatessen

Salt of hearts - Camelia

Minder zout – meer smaak

Zout, wie houdt er niet van? Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de meeste onder ons te veel zout gebruiken. In deze wetenschap vindt Salt of Hearts zijn oorsprong. Een natuurlijke smaak-versterker met slechts 15% zout. Voor deze blend werkt Mill & Mortar samen met chef en voedingsconsultant Rasmus Bredal die op basis van neurogastronomische principes zowel de maag als de hersenen tevreden stelt. Door de andere basissmaken zuur, zoet, bitter, umami en pikant te versterken en perfect uit te balanceren, hoeft maar weinig zout worden toegevoegd om de smaak van een gerecht naar een hoger niveau te tillen. Salt of Hearts is een 100% natuurlijke en biologische blend op basis van zout (slechts 15%), sumak, geroosterde sesamzaden, koriander, suiker, zeewier, gedroogde paddenstoelen en een snuifje peper.

 

 

 

Tweede nominatie delicatessen

KUU TUBES vazn Kuu

Smaken combineren is ook een vorm van kunst!

 

Met de KUU-tubes kan iedereen creatief zijn aan tafel door zelf een smaak uit te kiezen om een gerecht mee te pimpen. Elke tube bevat een artisanale gelei met een verrassende en ongewone smaak of smaakcombinatie

 

Tafelen wordt een creatief gebeuren. U creëert met uw verborgen talenten uw persoonlijk smaakkunstwerk, groot of klein. Er zijn 5 KUU Tubes : bosbes en munt, veenbes en bosbessenwijn, vlierbloesem en vanille, theegelei van bosbes, biergelei en gagel . De aluminium tubes worden omzichtig met de hand gevuld en samen met een bijsluiter in een doosje verpakt. Het hoge design-gehalte en de afbeelding van een kunstwerk op het doosje roepen associatie op met smaakkunst. De KUU-tubes zijn volledig lucht- en lichtdicht. Kleur smaak en houdbaarheid blijven zo langer gegarandeerd, ook na opening. Gemakkelijk, praktisch, hygiënisch en volledig recycleerbaar. Lekker mag ook mooi zijn.

 

 

 

 

GOUDEN TAVOLA FOODSERVICE

1ste nominatie Food service

Mini Croques drie smaken

Croque Monsieur compleet anders!

 

In het kader van constante productinnovatie heeft Ovi deze kleurrijke en smaakvolle variant gecreërd. Deze is gebaseerd op de klassieke croque monsieur. Zowel formaat, kleuren en smaken zijn compleet nieuw. 3 smaken: mini croque met zalm, mini croque met chorizo en een mini croque op basis van kip. Diepvriesproduct met hoge convenience graad. Een klassieker met een nieuwe impuls. 

 

Tweede nominatie Foood Service

 

Bloemkoolrijst  natuur van Grenyard Frozen Belgium

Bloemkoolrijst is een enorm veelzijdig, gezond alternatief voor rijst. Lekker licht, vol van smaak en koolhydraatarm! Bovendien is bloemkoolrijst caloriearm, glutenvrij, zonder allergenen en paleo-vriendelijk. Met bloemkoolrijst wordt het makkelijker om meer groente te eten. Met deze vriesverse bloemkoolrijst kan je eindeloos variëren: kook het zoals rijst of couscous, verwerk als risotto, pizza-bodem,... Bloemkoolrijst is kant en klaar - tijdbesparend en praktisch. Het bespaart de moeite en tijd die gepaard gaat met het maken van bloemkoolrijst uit verse bloemkool. De bereiding is snel en eenvoudig. Bovendien is dit vriesverse product lang houdbaar en makkelijk te doseren : je neemt de hoeveelheid die je nodig hebt en de rest kan weer in de diepvries. Geen verspilling dus.

 

 

 

Gouden Tavola Traiteur

1ste nominatie Filet Salami van Guy Troch

Salami van Guy Troch Import

Absoluut uniek en innoverend product uit de provincie van Cremona (Italië), waarbij een gedroogde varkensfilet verwerkt en centraal gepositioneerd wordt in een salami. Het totale productieproces beslaat zo`n 100 dagen en is 100 % artisanaal en manueel. Dit van origine bulk product werd gedurende 1,5 jaar ook ontwikkeld in een snijpaal voor industriële versnijding en staat nu op punt. De moeilijkheid bestond er voornamelijk in de filet centraal in de snijpaal te positioneren en de filet de hele lengte van de snijpaal door te plaatsen. Het resultaat is een homogeen en stabiel product, dat echt innoverend en onderscheidend is voor de Belgische markt. Het product is beschikbaar in 2 versies: gehele te versnijden salami of retailverpakking van 80 à 100 gr. Hele zuivere, pure en zachte smaak, de combinatie van de gedroogde filet en de salami is een echte voltreffer.

 

 

Tweede nominatie delicatessen

Cornquet : nieuwkomer in het aanbod van zetmeelproducten.

 

Cornquet is een kroket gemaakt op basis van maïs en biedt een alternatief voor aardappelproducten, pasta en rijst. Cornquet is glutenvrij, zo kan iedereen aan tafel genieten van hetzelfde heerlijke product. 3 smaken: Veneto, een verwijzing naar de traditionele herkomst. Fines Herbes, kroket waar een selectie van verse tuinkruiden wordt aan toegevoegd. Marrakech, kroket op smaak gebracht met Ras el hanout. Voor voedingsbedrijven bestaat de mogelijkheid om een gepersonaliseerde kroket te laten ontwikkelen. Zo kan Cornquet zorgen voor een extra smaakbeleving op het bord! Cornquet is een diepvriesproduct.

 

 

 

 

           

 

 

an roggedesem broodjes met min 35% groenten, klaar om te toasten.

Fazer heeft deze broodjes ontwikkeld na internationaal marktonderzoek ivm het dalend broodverbruik bij Millenials. Deze broodjes zijn rijk aan vezels en hebben een heel hoog convenience gehalte. Het unieke is dat 1/3 van de bloem is vervangen door groenten. De broodjes zijn beschikbaar in 2 smaken: rode biet & wortel met 35 % groenten en wortel & pastinaak met 38% groenten. De 6% volkoren roggedesem zorgt voor de volle smaak en vezels. De broodjes zijn afgebakken, voorgesneden en handig verpakt in een gaspack, de consument hoeft die enkel nog te toasten. Convenience van de hoogste plank.

 

 

 

http://www.tavola-xpo.be/nl/programma/gouden-tavola-laureaten/#ad-image-img6831

Tavola: zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 maart in Kortrijk Xpo. Leg uw bezoek vast en reserveer uw gratis badge via www.tavola-xpo.be