Slachthuis Adriaens: conform wetgeving

Naar aanleiding van het VEVIBA dossier dat momenteel door het FAVV wordt onderzocht, wil slachthuis Adriaens uit Zottegem verduidelijken dat zij hierbij niet betrokken zijn. Op woensdag 07/03 werd bij alle slachthuizen die onderdeel uitmaken van de groep Veviba, waaronder slachthuis Adriaens, de diepvriezer verzegeld.Slachthuis Adriaens kreeg ook onmiddellijk extra controle op de manier waarop het bloedvlees (grondstof voor CAT III) wordt verwerkt. Deze controle en staalnames door het FAVV bevestigen dat bij Slachthuis Adriaens alle procedures perfect worden toegepast en dat het werk in de snijzaal volledig conform de wetgeving inzake voedselveiligheid wordt uitgevoerd.

Op dit ogenblik zijn controleurs van het FAVV nog steeds bezig om alle producten uit de diepvriezer één voor één na te kijken op conformiteit.

De erkenning van de snijzaal werd naar aanleiding van dit dossier niet ingetrokken door het FAVV. Het slachthuis is dus perfect in staat om haar klanten in alle veiligheid en continuïteit te kunnen blijven bevoorraden.