Tonnen vlees weggesmeten bij Veviba in Bastenaken

Bij het vleesbedrijf Veviba in Bastenaken zijn de voorbije weken meerdere tonnen vlees weggesmeten, waarvan de uiterste gebruiksdatum was verstreken. Dat zegt Christian Kerkhofs, een van de interimmanagers, donderdag in L'Avenir.

De interimmanagers proberen de site op te kuisen, zodat er een nieuwe vergunning kan worden aangevraagd en de activiteiten weer kunnen worden opgestart. Daarvoor moet eerst het vlees dat momenteel verzegeld is, uit het het bedrijf gehaald worden. De voorbije weken werden meerdere tonnen vlees weggesmeten. Het voedselagentschap voerde woensdag een controle uit om te kijken of de rest van het vlees nog kan worden gebruikt, of dat het ook weggesmeten zal moeten worden. Het personeel wordt intussen betaald - door de familie Verbist - om thuis te zitten. De Waalse regering zoekt een overnemer voor het vleesbedrijf. Er is sprake van een dertigtal kandidaten.

Volgens Sogepa is er zowel Belgische als internationale interesse. De kandidaten stellen verschillende pistes voor, ook partnerschappen of via een coöperatie. Nadien worden enkele kandidaten geselecteerd. Eind mei moet finaal een overnemer van de activiteiten aangesteld zijn.

Bron: Belga