Aldi renoveert en paatst "vers" voorop

Op 27 april  opende in Nevele een van top tot teen vernieuwde Aldi. Als een van de eersten in Vlaanderen, kunnen de inwoners van Nevele genieten van een nieuw concept. De winkelketen zet voortaan in op een aangename winkelervaring en verse producten zoals brood, groenten en fruit.

“Aldi heeft een beperkt assortiment en ze bieden vaak enkel een eigen merk aan. Das is ook de perceptie van de bevolking. Om die beeldvorming wat bij te sturen, kwam Aldi op de proppen met een nieuw winkelconcept. “Aangenaam winkelen en meer nadruk op verse producten staan centraal”, aldus directeur van de Aldi Centrale Erpe-Mere Dirk Moyaert. We willen de lage prijzen behouden, maar we zullen onze winkels in de toekomst anders inrichten. De indeling zal voortaan het dagritme van de klanten volgen: eerst het brood, dan de groenten en fruit, de dranken, enzovoort. Daarnaast bieden we een uitgebreid gamma vers gebakken brood aan en komt er een versmarkt met dagverse groenten en fruit.”

350 miljoen euro

“Nevele is een van de eersten in een lange rij. De bedoeling is om op anderhalf jaar tijd alle 450 Aldi-filialen opnieuw in te richten”, zegt Moyaerts. “In 2018 zouden al 167 winkels afgewerkt moeten worden. Deze moderniseringsoperatie, de grootste ooit voor Aldi België, kost 350 miljoen euro. Een deel daarvan gaat uit naar het aanwerven van 450 extra winkelmedewerkers.”

 

Bron: Het Nieuwsblad